Заваляха шеговити коментари, в някои дори го предупреждаваха да внимава, че

...
Заваляха шеговити коментари, в някои дори го предупреждаваха да внимава, че
Коментари Харесай

Малко лед за левче, а двойно повече – за два! Прекаляват ли ресторантьорите във Варна?

Заваляха шеговити мнения, в някои даже го предупреждаваха да внимава, че Пламен, който се похвали със скъпите пържоли, към този момент плашели да го съдят

Клиенти се оплакаха в обществените мрежи, че ги таксували за дребна и огромна порция… лед. Действието се развива в желано за организирането на мероприятия заведение още веднъж във Варна, а това се случва единствено няколко дни след нашумелия случай с трите пържоли, за които клиент заплати 490 лева в безценен ресторант. Започнаха и инспекции, които към момента не са потвърдили кой е крив и кой е прав и дали имат право от сектора да сложат в менюто си цени на недопечен грамаж месо – 100 грама за 35 лева

След като млад мъж разгласява касовия бон с дребен лед за 1 лева и огромен – за 2 лева, заваляха шеговити мнения. В някои даже го предупреждаваха да внимава, че Пламен, който се похвали със скъпите пържоли, към този момент плашели да го съдят.

 „ Човече май искаш от ресторантьорският съюз да те скъсат от съдилища а? Ти не разбираш ли, че това не е лед от чешмяна вода, а е лед от светен хималайски хладилник, пренесен на гърба на панди от 8000 метра височина и след това монаси са го богославяли 3 дни и 2 нощи “, написа един от зевзеците под поста.

  " Един айсберг за мен, апелирам... Ще платя с бъбрек ", дава отговор млада жена.

 SHAPE  * MERGEFORMAT  SHAPE  * MERGEFORMAT

" Това е специфичен гурмански лед от айсберга, потопил " Титаник ", но българинът хем нищо не схваща, хем постоянно е неудовлетворен..., " прибавя различен от коментиращите.

 SHAPE  * MERGEFORMAT  SHAPE  * MERGEFORMAT

 Според данъчни чиновници, с които разговаряхме, в това няма нищо неправилно, тъй като по-голяма част от заведенията по морето нямат лични ледогенератори, а закупуват на едро от Метро. Щом разполагат с фактура, те нямат проблем да го продават на дребно, в случай че е въведено като продукт във фискалното устройство или в програмния артикул. Дори сами да го създават, те имат разход за вода, електрическа енергия и обезценка на ледогенератора, което отново дава съображение ледът да бъде включен във Вашата сметка, по тази причина си отваряйте очите или питайте, когато поръчвате замразена чешмяна вода на кубчета.

Същото се отнася и при таксуването при прилагане на тоалетна. Много от нашите читатели реагират остро, когато в заведението им изискат да си платят левче, с цел да влязат да си измият ръцете и по дребна потребност. Това също е услуга, безапелационни са от Национална агенция за приходите, само че условието на Наредба Н-18 на министъра на финансите. Това е същото, както когато си заплащаш входа в дискотека или пиано бар – като цяло в нощно заведение. Но против този вход, който ти си заплатил, клиентът би трябвало да получи фискален бон.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР